logo

nieuws van het element

Opening schoolbibliotheek

zondag 2 december 2018 Het Element, Taalcentrum 1

Op donderdagmiddag 29 november hebben we onze nieuwe schoolbibliotheek officieel geopend.
Onze leescoördinator hield eerst een korte toespraak. Hij benadrukte dat deze bieb vooral het leesplezier van de leerlingen wil bevorderen. Daarna werd een fragment voorgelezen door Zuzana, de winnares van de voorleeswedstrijd 2018. Aansluitend konden de aanwezige docenten en genodigden onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met de nieuwe leesruimte en de geheel vernieuwde boekencollectie.
Op vrijdagmorgen werd een leescarrousel gehouden. Tien docenten wisselden om de vijf minuten van lokaal om in iedere klas een zelfgekozen fragment voor te lezen. Zowel docenten als leerlingen beleefden veel plezier aan deze bijzondere (voor)leesactiviteit.
Na afloop ontvingen alle leerlingen een memoblokje met het logo van Bibliotheek Eemland.
We wensen alle leerlingen en docenten veel (lees)plezier met hun nieuwe bieb!

Kijk voor meer foto’s in ons fotoalbum:

Burgerschapsdag TC1 21 november

De burgerschapsdag van donderdag 21 november had als thema “FEEST”. Met de komende feestdagen in december in het vooruitzicht werd op verschillende manieren aandacht besteedt aan voorbereidingen voor die feesten. Hier een greep uit de activiteiten: Slingers maken Kaarsen versieren Cupcakes maken Waxinelichthouders maken Kerstkaarten maken Meer foto’s vind je in:

Lees verder

Schoolfruit TC1

Vanaf volgende week (dinsdag 13-11 of woensdag 14-11) krijgen de leerlingen schoolfruit. Dit zal in de kantine worden aangeboden. Dit is een mooie manier om weer eens aandacht te besteden aan gezond leven/eten. Wij doen dit op school al door kleine aanpassingen , door bijvoorbeeld ook bruin brood voor tosti’s aan te bieden en vanaf […]

Lees verder