logo

nieuws van het element

Open dag 14/2

donderdag 15 februari 2018 Het Element, Kaliumweg

Wat een prima avond was dat gisteren. Er hing een goede sfeer en iedereen was enthousiast en de kinderen (met ouders) geïnteresseerd. De deels andere opzet met de kraampjes in de kantine resulteerde in een gezellig samen zijn. Veel aanloop en, wanneer dat niet zo was, konden de medewerkers van de school zelf op de kinderen afstappen. Er waren zelfs kinderen en ouders die met de aanwezige muzikant een deuntje gingen spelen. Lekker veel interactie. We kunnen met een positief gevoel terug kijken op de open dag. Met dank aan onze bezoekers, leerlingen en ouders.

Centrale presentatie
Tijdens de presentaties aan toekomstige leerlingen en ouders hebben we, onder deskundige begeleiding van eigen 1ste jaars leerlingen, op een leuke wijze de lessentabel besproken. In het kader van leer- en leefklimaat hebben we het gehad over: – eerst relatie, dan prestatie, duo-mentoraat (twee mentoren op een klas), de mentorles en het brugklaskamp in de 3de week van het schooljaar, incluis leuke anekdotes van onze leerlingen. Met het onderdeel leerlingbegeleiding is o.a. de plaatsing besproken. Met een Basis advies in een klas van maximaal 16 leerlingen of met een Kader / Gemengde leerweg advies in een klas met maximaal 24 leerlingen. Ondersteuning voor o.a. dyslexie, faalangst, taal of rekenen, is in elke klas mogelijk. Het proces dat we met leerlingen doorlopen is van essentieel belang. Uiteindelijk moeten de leerlingen in de juiste leerweg en profiel zitten.

Ons onderwijsconcept is prachtig verwoord in het filmpje dat op deze website te zien is. We willen leerlingen uitdagen, kansen geven en begeleiden. Vandaar een goede leerlingbegeleiding. Leren kiezen doen we in de portfoliogesprekken. De leerlingen verantwoordelijk maken voor zijn/haar keuzes binnen het brede aanbod van profielen. De samenwerking met het MBO geeft voordelen. Beroepsgericht examen in leerjaar 3 en daardoor in leerjaar 4 al één dag naar het MBO en één dag stage. Versnellen, verdiepen en verbreden zijn de kernwoorden hierin.

Diploma uitreiking

De uitslagen van het eerste tijdvak zijn bekend en op vrijdag 29 juni zijn ook de resultaten voor de herkansingen bekend. Daarna is het tijd om de diploma’s uit te reiken aan de leerlingen die geslaagd zijn. Dat doen we op de volgende momenten voor de verschillende afdelingen. Hiervan hebben de ouders en leerlingen ook […]

Lees verder

Ons privacybeleid

Wij willen onze leerlingen een veilige leeromgeving bieden. Daar hoort ook bij dat wij zorgvuldig omgaan met de privacy van onze leerlingen en hun ouders. Dat deden wij al, maar door de nieuwe wet die vanaf 25 mei geldt, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, zijn de regels op het gebied van privacy strenger geworden. Dat zult […]

Lees verder