logo

nieuws van het element

Het Element Actief – Dans

zaterdag 24 november 2018 Het Element, Kaliumweg, sport

(locatie Kaliumweg)
Alle eerste en tweede-jaars hebben de afgelopen periode 2 danslessen van een dansleraar gehad. Leuk om te zien dat in korte tijd de leerlingen een dans leerden van 8x 8 tellen. Vanuit deze lessenreeks is nu een dansgroep op de dinsdagmiddag gevormd.

Onder leiding van onze dansdocent Ranike Mota traint de groep elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.00 in de gymzaal op de Kaliumweg. Het gaat hierbij om het plezier van samen dansen op een recreatief niveau. Alle leerlingen zijn hierbij welkom, klas 1 t/m 4, wel is het de bedoeling dat je blijft komen. GEEF JE OP, bij je gymdocent!

De dansgroep van Het Element Actief zal uiteindelijk worden ingezet bij schoolactiviteiten en doet mee aan de

landelijke scholencompetitie Olympic Moves.

     

De komende periode werken we in de onderbouw toe naar ons onderlinge basketbaltoernooi. We spelen daarbij de 3:3 streetball variant. Basketbalvereniging de Crackerjacks uit Amersfoort zal een lessenreeks in klas 1 & 2 verzorgen om de leerlingen hierop goed voor te bereiden.
Ook bij het Streetball gaan we daarna naschools trainen met de fanatieke basketbal leerlingen. We bereiden de jongens en meiden voor op het Amersfoorts streetballkampioenschap en Olympic moves. Inmiddels hebben we al een 3e -jaars jongensteam voor Olympic Moves.

De cursus City trainers is van start gegaan. Op beide vestigingen hebben leerlingen zich aangemeld voor deze cursus gegeven door de buurtsportcoaches van de SRO. De 3 & 4-jaars leerlingen gaan tijdens de 7 bijeenkomsten (wo 16.00 tot 18.00) werken aan het les en leidinggeven tijdens evenementen of bij verenigingen. Ze zullen daarna een praktijkstage volgen bij een van de activiteiten die de sro organiseert.

 

Het Element Actief – Streetball

‘Hoog’ (2,13 cm) bezoek op het Element (kaliumweg)  In het kader van Het Element Actief kwam op 12 december Bas Rozendaal (The Mountain) bij ons op school om aan een aantal klassen Streetball (3:3 basketbal) te geven. Bas speelt in het Nederlands team dat de afgelopen jaren twee keer zilver op een WK heeft behaald. […]

Lees verder

Open dagen

Kom naar onze Open dag! Nog even en er breekt een nieuw tijdperk aan voor leerlingen van groep 8 van de basisschool en voor u als ouders. Uw zoon of dochter gaat naar het voortgezet onderwijs. En dat is toch een bijzonder moment. Maar voordat de kinderen de basisschool echt verlaten mag u samen op […]

Lees verder