logo

nieuws van het element

Onderwijstijd 2017-2018

maandag 28 mei 2018 Het Element, Hooglandseweg

Sinds het schooljaar 2015-2016 is er in het voortgezet onderwijs geen urennorm per leerjaar en per leerling meer. De urennorm is vervangen door een urennorm per opleiding. Elke leerling moet een programma kunnen volgen van in totaal 3700 uur voor het VMBO in leerjaar 1 t/m 4.

Op Het Element voldoen wij op dit moment ruim aan de norm voor de onderwijstijd. Leerjaar 1 t/m 3 hebben 28uur onderwijs in de week. Volgens de prognose aan het begin van het schooljaar zou een leerling ná leerjaar 3 uitkomen op 3360 uur onderwijs. In leerjaar 4 volgt een leerling 540 uur theorie op Het Element en daarnaast loopt het 1 dag in de week stage en 1 dag volgt de leerling onderwijs op het MBO (heeft een leerling nog geen praktijk examen gedaan in leerjaar 3, dan volgt het 6 uur in de week extra onderwijs op Het Element). In leerjaar 4 volgt een leerling hierdoor 900 uur onderwijs waardoor het totale aantal uur onderwijs op het VMBO uitkomt op 4260 uur.

Middels bovenstaande berekening zouden we uitkomen op 115% onderwijs ten opzichte van de norm. Doordat we ruim in onze onderwijstijd zitten hebben we de mogelijkheid om door de leerjaren heen activiteiten te organiseren die ten koste gaan van de onderwijstijd én afwezigheid van docenten, waardoor lesuitval optreedt, te compenseren. Ondanks alle activiteiten zitten we op dit moment nog steeds ruim boven de norm met 105%.

Special voor ouders

Maandag 5 november 2018 van 19.00 uur – 20.30 uur. Op zoek naar een geschikte school in het Voortgezet Onderwijs? Wij helpen u daar graag bij. Onze (inmiddels vertrouwde) ‘SPECIAL VOOR OUDERS’ is een avond waarop wij ouders graag informeren over de opzet en het onderwijsconcept van het VMBO op onze school. Het Element heeft twee locaties met hetzelfde […]

Lees verder

Start schooljaar 2018-2019

Beste Leerling, Op woensdag 29 augustus starten we met het nieuwe schooljaar. Op deze dag gaan we niet direct in het normale schoolritme van start, maar staat er een kennismakingsdag op je te wachten. Zorg dat je op de kennismakingsdag én de rest van het schooljaar een goed gevulde etui bij je hebt. Wat hoort […]

Lees verder