logo

nieuws van het element

Het Element in Virtual Reality

donderdag 1 februari 2018 Het Element, Hooglandseweg

Tijdens de open avond op Het Element locatie Hooglandseweg-Noord konden ouders en potentiele leerlingen een dagje op school beleven. In een Virtual Reality filmpje van vier minuten krijgen ze een idee hoe een dag op school er nu echt uitziet. Met een VR bril op het hoofd en zittend op een draaistoel, is het net alsof je echt in de school loopt en in de lessen zit.

De 360 graden camera in combinatie met VR bril gaat ook gebruikt worden voor reguliere lessen. Op die manier kunnen leerlingen levensecht onderwijs krijgen. Daarnaast kunnen docenten de camera gebruiken voor lesobservaties waarbij dus alles in het lokaal te zien is.

Op donderdag 8 februari vanaf 18:30 uur is de tweede en laatste open avond op Het Element locatie Hooglandseweg-Noord, een school voor vmbo leerlingen.

Zij-instroom 2018-2019 en aanmeldingen

Elk jaar krijgt Het Element een grote hoeveelheid vragen en aanmeldingsformulieren van leerlingen van andere scholen. De datum waarop in Amersfoort is vastgesteld dat deze aanmeldingen bij Het Element binnen moeten zijn, is 15 mei. Lees verder

Lees verder

Onderwijstijd 2017-2018

Sinds het schooljaar 2015-2016 is er in het voortgezet onderwijs geen urennorm per leerjaar en per leerling meer. De urennorm is vervangen door een urennorm per opleiding. Elke leerling moet een programma kunnen volgen van in totaal 3700 uur voor het VMBO in leerjaar 1 t/m 4. Op Het Element voldoen wij op dit moment ruim […]

Lees verder