logo

nieuws van het element

Zoë(Zo); Opgeven is geen optie!

donderdag 23 november 2017 Hooglandseweg

Zoë(Zo); Opgeven is geen optie! – Klik hier om te sponsoren

Ondanks dat alle kinderen uit Nederland recht hebben op onderwijs, kan niet iedereen onderwijs volgen: Bijvoorbeeld door ziekte. Dit schooljaar zijn wij als Het Element geconfronteerd met een ernstig zieke leerling. Wij zijn erg onder de indruk geraakt door haar situatie en willen graag iets doen.

Zoë is een leerling uit klas 4 die momenteel vecht tegen acute leukemie. Zij zal naamdrager en het gezicht van onze actie worden. Zoë is ongelofelijk sterk en gaat vol overgave de strijd met haar ziekte aan. De prachtige ogen van Zoë zullen als logo fungeren met als boodschap: Het oog niet op het verleden en heden, maar alleen op een gezonde toekomst!

Middels een schoolbreed project, met verschillende activiteiten, willen wij zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel en leerlingen inzicht geven in de omvangrijke problematiek waarin zieke leeftijdsgenootjes letterlijk moeten overleven. Naast het inzamelen van zoveel mogelijk geld (maatschappelijk doel), willen wij bewustwording creëren over wat schelden met kanker bij anderen teweeg kan brengen (onderwijskundig doel).
Dit willen wij doen door: Met ieder leerjaar een eigen activiteit te organiseren, met als doel het ophalen van zoveel mogelijk sponsorgeld. Daarnaast willen wij een select gezelschap leerlingen laten leven als een “Kanjer” (patiënt), voor 24 uur. Hiervoor solliciteren zij, middels een motivatiebrief.

Ook worden er sponsors gezocht en wordt er een complete lessenserie ontwikkeld. De rode draad van deze lessenserie is het verhaal van Zoë en haar klasgenoten, vormgegeven in een bijzondere documentaire.
Met tal van activiteiten en een goed doordacht plan hebben wij drie grote doelen: Zoveel mogelijk geld ophalen, middels een onvergetelijke actie leerlingen iets leren en Zoë een steuntje in haar rug geven in haar gevecht tegen kanker!

Klik hier om te sponsoren

Certificaat keuzevak Zorg en Welzijn

Net voor de kerstvakantie is het examen van het 2e keuzevak afgenomen bij Zorg en Welzijn. Deze keer had de leerling de keuze uit: ‘Voorkomen van ongevallen en EHBO’ en ‘Haarverzorging’. Begin januari waren er nog een paar herkansingen waarna wij op 29 januari aan alle 3e jaars leerlingen van Zorg en Welzijn hun 2e […]

Lees verder

Voorlichting MBO’s

Woensdag 31 januari was de ouderavond voor onze derde jaars leerlingen. Er werden voorlichtingen gegeven door de verschillende MBO’s. Aan het begin van de avond is er een presentatie gegeven over de inhoud van ons onderwijsconcept. Klik hier voor de presentatie

Lees verder